Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Ümraniye’de de törenle kutlandı. Program, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen tebrikat töreniyle başladı. Kaymakam Cengiz Ünsal, Başkan İsmet Yıldırım ve Garnizon Komutanı Albay Mesut Solmaz burada tebrikleri kabul etti. Daha sonra Ümraniye Belediye bahçesindeki programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

Kaymakam Ünsal: “Tarih boyunca kurduğu devletler ve inşa ettiği medeniyetlerle üç kıtada derin izler bırakmış, tüm dünya milletlerine mertlik, yiğitlik, cesaret, vatanseverlik, hak ve adalet kavramlarının anlamını öğretmiş aziz Türk milletinin evlatları olarak, cumhuriyetimizin 98. yılına ulaşmış olmanın gururunu, heyecanını ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözünde ifadesini bulan cumhuriyet yönetiminde halk adına yetki kullanan organlar, meşruiyetini ve gücünü milletten alır. Bu manada, cumhuriyetimizi ayakta tutan yegâne kuvvet hiç şüphesiz ki, milletin kendisidir. Cumhuriyet, aziz milletimizin her türlü zorluğa rağmen başarmanın, vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın tezahürü, ezelden beridir hür yaşamış Türk milletinin ebede kadar bağımsız yaşama kararlılığının en gür sadasıdır” dedi.

Ünsal’ın konuşmasının ardından, Prof. Dr. Nabi Avcı Fen Lisesi öğrencisi Levent Kılınç, “Vatan”, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Taşar da, “Bu Vatan Kimin” şiirini okudu. Daha sonra, Ümraniye Belediyesi’nin projesi olan “Yedi Bölge Yedi Oyun” halk oyunları ekibi bir gösteri sergiledi. Törende, okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Program, bando eşliğinde okulların geçit töreniyle son buldu. Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bal, Ümraniye ilçe protokolü, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.