Ümraniye Belediyesi pandeminin hala devam etmesi nedeniyle 2020’den bu yana vatandaşlara yönelik İftar sofraları kuramıyor. Bu sebeple belediye, bu yıl da iftar sofralarında misafir edemediği Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde kaydı bulunan ihtiyaç sahibi 7 bin aileye geçtiğimiz yıl olduğu gibi iftariyelik götürmeye devam ediyor. Müdürlük tarafından tahkikatı yapılarak iftariyelik verilmesi uygun bulunan ailelere teslimat, oluşturulan ekiple adreslerinde yapılıyor.   

Başkan İsmet Yıldırım’ın selamıyla ziyaret edilen ailelere; kavurma, pilav, baklava, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel ve hurma ikram ediliyor.

Ümraniye Belediyesi ayrıca, iftar saatinde evine yetişemeyen vatandaşlar için de metro istasyonlarının girişlerinde kumanya dağıtıyor. Vatandaşlar paket içerisinde yer alan sandviç, meyve suyu, su ve hurma ile iftarlarını açıyor.

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Maalesef bu yıl yine pandemi nedeniyle komşularımızla bir araya geldiğimiz iftar sofralarını kuramadık. Biz de hemşehrilerimizin gönüllerini almak için geçen yılki gibi iftariyelik malzemeler hazırlayarak, iftar sofralarını evlere kuruyoruz. Umarım, bu ayrı geçirdiğimiz son Ramazan olur. Hep birlikte aynı masanın etrafında toplanmayı ve aynı aşı paylaşmayı çok özledik. Bu vesileyle tüm komşularıma hayırlı Ramazanlar diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimize halel getirmesin” dedi.