Ankara'da Aleyna Çakır'ın vefatıyla ilgili hakkında soruşturma sürdürülen Ümitcan Uygun'un, iki kadınla beraber uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüler sosyal ağlarda yer aldı. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, Ümitcan Uygun ve yanında olan iki kadından T.K.'yı Etimesgut ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca, Ümitcan Uygun'un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun'u da gözaltına aldı.

Ümitcan Uygun hakkında ise, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan işlem uygulandı. Durak Uygun ve T.K. Ise emniyette ifadeleri alındıktan sonra salı verildi. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen Ümitcan Uygun, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

UYGUN'A UYUŞTURUCU İÇİREN KADIN, İZMİR'DE YAKALANDI

Ankara polisinin, videoda görülen Ümitcan Uygun'a uyuşturucu madde içiren Fadime Büşra G.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Fadime Büşra G.'nin İzmir'de olduğu tespit etti. İzmir polisiyle ortak bir çalışma yürüten Ankara polisi, dün sabah vaktinde Fadime Büşra G.'yi gözaltına aldı. Fadime Büşra G., yapılan işlemlerinin ardından uçakla Ankara'ya getirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Fadime Büşra G.'nin burada bulunan işlemleri ise halen devam ediyor.