Türkiye farklı noktalarda çıkan orman yangınlarıyla günlerdir canla başla mücadele ediyor. Türkiye'ye dünyanın pek çok yerinden yardım teklifleri gönderilirken yalnızca Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Katar, Hırvatistan ve İspanya'nın tekliflerinin kabul edilip diğer ülkelerden gelen yardım çağrılarının reddedilmesi eleştirilere konu olmuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bazı yardım tekliflerinin kabul edilememesinin ardındaki nedeni açıkladı.

"5 TONUN ALTINDA SU ATAN UÇAKLAR.."

Muğla'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Pakdemirli, yardım tekliflerinin tamamının kabul edilememesi ile ilgili "Her uçağın faydası var. Ancak her gelen yardımı kabul etmiyoruz. Çünkü 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş patentinde de kalabalık meydana getirebiliyor. Bu trafiği kontrol etmek zor oluyor. " ifadelerini kullandı.

Özellikle Akdeniz bölgesinde yürütülen çalışmalara katılan uluslararası hava desteği ekiplerinin kullandığı uçakların bir sortide 5 tondan fazla su atabildiği daha önce de açıklanmıştı. 

SOSYAL MEDYADAKİ BİLGİ KİRLİLİĞİ

Bakan Pakdemirli'nin yaptığı açıklama, özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve yalan haberler üzerinden yürütülen provokasyonlara karşı cevap oldu. Sosyal medya üzerinden yayılmaya çalışılan algıda, Türkiye'nin yardım kabul etmediği gibi bir intiba oluşturulmaya çalışıyordu.