Türkiye, zeki canlılara özgü dinamik ortamlarda karar verme, anlam keşfetme ve öğrenme gibi eylemlerin, bilgisayar veya bilgisayar kontrolündeki bir makine tarafından gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilecek yapay zeka alanındaki stratejisini belirledi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye'nin ilk Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nin tanıtımı gerçekleştiriliyor.

6 stratejik öncelik etrafında tasarlanan, 24 amaç ve 119 tedbirin bulunduğu Strateji Belgesi'nin detayları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından açıklanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Eğitimden sağlığa, üretimden iklim sorunlarına birçok alanda kullanılan Yapay Zeka, dünyayı kökünden dönüştürüyor. Bu dönüşümü yakalamanın yolu; yapay zekayı her alanda daha verimli kullanabilmekten geçiyor. Herşeyin dijitalleştiği ve çok daha akıllı olduğu bir dünyaya koşar adımlarla ilerliyoruz. Artık geri dönüş yok! Geleceğe merhaba diyebiliriz. Ülkemizin politika öncelikleri doğrultusunda Ulusal Yapay Zeka Stratejimiz ile iddialı makro hedefler koyduk. 2025 itibariyla yapay zekanın Gayri Safi Yurt içi Hasılaya katkısını %5'e yükselteceğiz." dedi.