Bir süredir Türkiye ile anlaşma imzalamak için can atan Ukrayna, SİHA ve korvet için teknoloji ve üretim alanlarında birtakım anlaşmalara imza attı. Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklama doğrultusunda, bakanlık bünyesinde ilk kez savunma alanında direkt olarak doğrudan yabancı bir ülkeyle ekonomik anlaşma imzalandığı belirtildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in başkanlığı ile Ukrayna'ya ziyarette bulunan Türk heyeti kapsamında, Türkiye ve Ukrayna arasındaki anlaşmalara imza atıldı.

UKRAYNA SAVUNMA SANAYİSİNE İVME KAZANDIRACAK

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, söz konusu anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Projeler çerçevesinde Azak Denizi ve Karadeniz üzerinde güvenliğin artırılması adına Ukrayna donanmasına güç kazandırılması hedefinde olduklarını belirten Taran, anlaşmaların, Türk ve Ukrayna hükütmerleri arasında kısa zaman önce imzalanan anlaşma çerçevesindeki ilk somut anlaşmalar olduğunun da altını çizdi.

Taran, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Türk yatırımları ve teknolojileri sayesinde Ukrayna'daki savunma sanayisinin de olumlu yönde bir ivme kazanmasını ümit ettiğini belirtti.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise Ukrayna ve Türkiye arasında, savunma alanında pek çok iş birliği yapılacak alan olduğuna vurgu yaparak, anlaşmalardan sonra pratik etkileşime hızlı bir şekilde geçiş yapmanın, iki ülke için de faydalı sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

Bu anlaşmanın, Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın savunma alanında ilk defa doğrudan olarak yabancı ekonomik anlaşması olduğu ifade edildi.