Rusya, Ukrayna'ya nasıl saldıracağının detaylarının göründüğü harita yayınladı. Bu sırada binlerce askerini harekete geçirdi ve sınır bölgeye askeri yığınak yaptı. Rus devlet televizyonu da bir yandan boş durmayarak, Türk üretimi Bayraktar TB2'leri hedef gösteren büyük bir skandala imza attı.

Sınır Bölgesine Ordu Yollandı

Ukrayna sınırına ordusunu gönderen Rusya lideri Vladimir Putin, 2014'te el koyduğu Kırım'a S-400 füzeleri konuşlandırdı. Ardından, Hazar Denizi'nde sabit duran savaş gemilerini Karadeniz'e çekti ve Karadeniz'i Azak Denizi'ne bağlayan Kerç Boğazı'nı kapattı. Rus yerel medyası ise, Rus ordusunun ve binlerce askerin Ukrayna'nın sahil şehri olan Mariupol'u kuşattığını bildirdi. Bugün ise 20'yi aşkın savaş gemisinin muharebe pozisyonu alarak Ukrayna ve Romanya sınırlarına doğru ilerlediğini yazdı.

Resmi Televizyonda Şok Skandal

Rusya'ya ait bir devlet kanalı olan Rossiya 1 (kısaca Rusya 1) ise, 'Rus Lancet kalkış yaparken Türk Bayraktarlarının şansı yok' başlığıyla bir haberi ekrana getirdi. Türk SİHA'larını hedef alan haber, ülkemiz açısından rezalet olarak değerlendirildi. Haberde, Rus üretimi Lancet drone'larının Suriye'de kullanıldığının özellikle altı çizildi. Ukrayna'nın Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'ları satın aldığını belirten Rossiya 1, Rus muharebe drone'u Lancet'ın test görüntülerinde Türk SİHA'sına saldırdığı simülasyonu yayınladı.