Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar halihazırda Kiev şehrinde temaslarda bulunurken, Ukrayna'nın Savunma Bakanı Andriy Taran, Türkiye ve Ukrayna arasındaki savunma alanında bulunan iş birliğine vurgu yaptı. Türk Bayraktar TB2 İHA'ların Suriye, Libya ile Dağlık Karabağ'da büyük etkinlik gösterdiğini belirten Taran, ülkesindeki ordunun da bu İHA'lara ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Ukrayna, korvet ve İHA ihtiyacını Türkiye’den karşılamaya hazırlanıyor. Türkiye ve Ukrayna arasındaki iş birliği her gün büyürken ülkemizden İnsansız Hava Araçları (İHA) satın alan Ukrayna, donanmasını da güçlendirmek için ADA sınıfından korvetler satın almayı planlıyor.

TÜRKİYE-UKRAYNA ARASINDA YENİ ANLAŞMALAR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve beraberindeki Türk heyeti, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'ya bir ziyarette bulundu ve böylece Ukrayna-Türkiye iş birliğine yenileri eklendi. Ukrayna'nın ordusuna eklemesi için İHA ve donanma ihtiyaçları için ADA sınıfı korvet teçhizatları alanlarında yeni anlaşmalara imza atıldı.

ADA SINIFI KORVETLERİ DE TÜRKİYE'DEN ALACAK

Bir süredir Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar tarafından üretimi sağlanan Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını kullanmayı sürdüren Ukrayna, bu teçhizatlara yenilerini eklemek konusundaki kararlılığını dile getirdi. Ek olarak İHA'ların yan sıra, Azak Denizi ve Karadeniz'de ülkenin güvenliğinin korunması için donanmasını da güçlendirmek isteyen Ukrayna, ADA sınıfı korvetleri de Türkiye'den alacak.