Çakır, Abdullah Avcı’nın göreve gelmesiyle birlikte yeni bir heyecanın oluştuğunu belirterek, “Abdullah hoca 2 hafta önce tekrar geri geldi. O geldikten sonra Alanyaspor ve Karagümrük maçlarını oynadık. Bu maçlarda aslında istediklerimizi bölüm bölüm de olsa yansıttık. İnşallah daha iyi olacağız” dedi.

Uğurcan Çakır, her zaman saha içinde kalmaya çalıştığımızın altını çizerek, “Saha dışı yaşanan olaylardan daha çok saha içinde kalmaya çalışıyoruz. Kimin ne paylaştığının önemi yok. Cumartesi günü maç oynanacak, sonuçlarını göreceğiz. Biz Trabzonsporuz, çok çalışıyoruz. Büyük maçları tahmin etmek kolay değil. Kazanmak için oraya gideceğiz, umarım öyle de olacak” ifadelerine yer verdi.

Çakır, bireysel performanslardan daha çok takımın performansının önemli olduğuna vurgu yaparak, “Takımın kazanması ve takımın performansı daha önemli. Ben de A Milli Takım dönemi ve son 4-5 haftalık süreçte performansımı daha iyi seviyelere çıkardım. Sezon başında istediğimi yapamadım ama şimdi toparlanmayı başardım. Maçın geneli benim performansımdan daha önemli. İnşallah takım arkadaşlarım da gerekeni yapacaktır. Hocamız da zaten her şeyi bize söylüyor” dedi.

Kaptan, büyük maçların motivasyonunun ayrı olduğunu işaret ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Saha dışındaki olaylar pek ilgimizi çekmiyor. Zaten büyük maçların motivasyonu ayrı oluyor. Fenerbahçe sezona iyi başladı ama biz de kendi kalitemizi biliyoruz. Hocanın çalıştırdıkları arasında rakibin zayıf yönleri üzerine daha çok tekrar yaparsak iyi bir maç geçireceğimizi düşünüyorum. Dışarıdaki paylaşımlar ekstra bir duruma sebep olmuyor, zaten maç büyük. Yıllardır oynadığımız bir camia. İyi bir takımız, iyi bir hocaya sahibiz. Takım arkadaşlarımız gayet iyi çalıştı. Büyük maçların motivasyonu ayrı oluyor, inşallah iyi bir oyunla iyi bir skor alırız. Şu an takım olma duygusu geçen seneye oranla çok daha iyi. Birçok yeni arkadaşımız katıldı. Futbolda uyum kolay olmuyor ama aslında arkadaşın için mücadele edersen galibiyetlerle beraber bunu hızlandırabilirsin. Ben bu seneki kadronun geçen seneye oranla daha iyi olduğunu düşünüyorum. Galibiyetlerle beraber oyunumuz da daha iyi olacaktır. Abdullah hoca da bunu söylüyor. Sonuçları biraz daha hızlı almamız gerekiyor.”

Çakır, çalıştığı bütün kaleci antrenörlerinden yeni bir şeyler öğrenmek için çabaladığını söyleyerek, “Futbolun içinde ayrılıklar var. Her kaleci hocasının istedikleri farklı oluyor. Geriye dönüp bakmamak lazım. Önümüzde uzun bir süre var. Yeni hoca geldi. Arkadaşlarımızla beraber çok çalışıp hocamızın dediklerini yapmaya çalışacağız. Hocayı da zaten tanıyoruz ve istediklerini biliyoruz. Hem saha içi hem saha dışı arkadaşlığımızı daha da güçlendirip hocamızın verdiği taktiklere de sadık kalırsak başarılı olacağımızı düşünüyorum. Zaten daha önce de Abdullah hocayla bunu başarmıştık. Biraz daha fazla uyum sağlamak istiyoruz. İnşallah da böyle olur. Ben de kaptan olarak Türk ya da yabancı ayırt etmeden bütün herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Kaleci antrenörümüz Haluk hocayla daha önceden 2.5 yıl çalışmıştım. Nenad Bjelica geldikten sonra da önce Alper hoca, daha sonra da Sandro hoca geldi. Hepsinden bir şeyler öğrendim. Eksiklerimi gidermeye çalışıyorum. Antrenmanda yüzde yüzünüzü verdiğinizde zaten performansınız artıyor.” ifadelerine yer verdi.

Deneyimli kaleci, A Milli Takım’da yeni bir değişimin gerçekleştiğini ve bunun iyi yansımalarının olduğunu belirterek süreçle alakalı şu cümlelere yer verdi: “Bana güvenen insanları yanıltmak istemiyorum. Hayatımı da bunun üzerine kurdum. Montella geldikten sonra kendisiyle ve kaleci antrenörüyle görüştüm. Bana güvendiklerini söylediler. Ben de güvenlerini boşa çıkartmamak için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım. Hırvatistan ve Letonya maçında da antrenörün dediklerine sadık kaldık. Hocanın istediklerini çok net bir şekilde anlatması iki maçta da bize çok yardımcı oldu. Modern futbolda rakibinizin de ne yaptığını ve yapacağını bilmek çok önemli. Maçlardan önce Montella ile 6-7 kez toplantı yaptık. Kısa ve net toplantılardı. Abdullah hoca geldiğinden beri de 5-6 kez toplantı yaptık ve her şeyi gösterdi bize. İkisi de benzer şeyler istiyordu aslında. Milli Takım’daki yeni döneme hızlı uyum sağlama sebebim de Abdullah hoca ve Montella hocanın istedikleri aynıydı.”

Çakır, açıklamalarının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı: “2 yıl önce farklı bir oyun tarzıyla oynuyorduk çünkü üçüncü bölgede topu saklayan oyuncular vardı. Bu sene de Onuachu var. Kanatlarda ise topu tutacak oyuncudan daha çok arkaya koşan oyuncularımız var. Hoca da o yüzden farklı bir oyun planıyla oynuyor. Geriden oyun kurarak birinci bölgeden pasla çıkmaya dayalı bir sisteme çalışacağımızı söyledi. A Milli Takım’da da böyle oldu. Montella’dan önce uzun vuruyorduk, karmaşık oyun vardı. Montella geldikten sonra analizlerle beraber geriden oyun kurarak oynamayı gösterdi. Çok tekrar isteyen bir anlayış. Abdullah hoca da bunu uygulayacağını söyledi, çok çalışmamız gerekiyor. Bir hata pahalıya patlayabilir. Oyuncu profilinin buna uygun olması gerekiyor. Bu sene de ona uygun oyuncular olduğunu düşünüyorum zaten hoca ve ekibi de böyle düşünüyor. Bireysel olarak ise yaklaşık 5 yıldır Trabzonspor’da oynuyorum. Geriden oyun kurarak oynadığım dönem çok az olmuştu. Hocamız benden ne istiyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Üçüncü bölgeye topu atmamı isterse onu, geriden oyun kurma ise onu yapmaya çalışıyorum. İkisini de yapabildiğimi düşünüyorum.”