BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin, daha uzun süre bağışıklık sağlayan yeni bir koronavirüs aşısı amacıyla çalıştıklarını söyleyerek, yeni aşının detaylarını bildirdi.

Amerikan ilaç devi Pfizer ile beraber koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Financial Times'ın çevrimiçi konferans panelinde açıklamalar yaptı.

UYGUN SICAKLIKTA SAKLANABİLECEK

Onay alma adımında olan bu yeni Kovid-19 aşısı versiyonu, normal buzdolaplarında 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek ve raf ömrü ise 6 ay olacak.

Şahin, "Bizim ilk formülasyonumuzda bu aşıların eksi 80 santigrat derecede saklanması ve taşınması gerekiyordu. Ancak şu an formülü değiştirdik ve bu şimdilik onaylanmadı ama şayet onaylanırsa aşılarımızı 2 ile 8 derecede tam 6 ay süresince saklayabileceğiz. Yakında bunun kullanım onayını almayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

"ÜRETİMİNİN ARTMASINDA MUTLUYUZ"

Öte yandan Uğur Şahin, "Bizim ekiplerimiz aşının üretimini artırarak harika bir iş yaptı ve şu an 3 milyar doza doğru ulaşıyoruz. Fazla teknik problem yaşamadığımız ve teslimat takviminde bir problem olmadığı için çok mutluyuz" diye konuştu.

Şahin, daha evvel 2021 senesi için 2.5 milyar doz hedef belirlemişti.