Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Faizleri düşürerek üretimi destekleme planımızın isabetli olduğu görülüyor. Birçok kurum bizim enflasyon ile faiz arasında kurduğumuz sebep sonuç ilişkisine hak veriyor. Yılbaşınan sonra göreceksiniz, dünyada faizi indirmeye başladıklarını göreceksiniz.

TARIM SEKTÖRÜNE MÜJDE

Çiftçilerimize yaptığımız destekleme sistemini değiştirdik. Ödemeleri öne çekiyoruz. Hububat üreten çiftçilerimize destekleri bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle, çiftçilerimiz zorlanmadan üretim yapabilecekler.

Bunları her zeminde anlatacaksınız. Buzağı başına veilen temel desteği 500 liraya yükselttik. Tarımsal destek bütçemizi 1,8 milyar liradan 34 milyar liraya çıkardık. Dijital dönüşüm hamlelerimize de devam ediyoruz. Üreticilerimiz desteklemeler için başvurularını elektronik devlet üzerinden yapabiliyor. 400 binin üzerinden çiftçimiz çiftçi kayıt belgesini oluşturdu.

YENİ BAKKAL SİSTEMİ GELİYOR

Kooperatif marketlerimiz üretici ile tüketiciyi buluşturuyor. 1335 olan market sayısını en kısa sürede 2000'in üzerine çıkaracağız. 250 nokta ko-bakkal projemizle temel tüketim maddelerini bakkal formatında ulaştırmayı planlıyoruz.