Türkiye’nin bütün illerinde bazı gruptaki kişilere toplu taşıma kullanım hizmeti ücretsiz olarak sunuluyor. Bunun içinde yaşlılar, engelliler, öğretmenler, basın mensupları ve başka meslek sahipleri de bulunuyor.

Öte yandan Ankara’da deprem felaketi sonrasında başkente gelen depremzede vatandaşlar için de toplu taşımalar ücretsiz hizmet veriyor. Lakin alınan bazı bilgiler doğrultusunda bu durum bazı kişiler tarafından ne yazık ki suistimal ediliyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nün almış olduğu karar kapsamında depremzede vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden “Afetzede Barınma Başvurusu” formunu alarak toplu taşımalara ücretsiz binmeye devam edebilecek. EGO’nun yaptığı açıklamalarda ise şu ifadelere yer verildi:

“Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü’nce, ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında geçici süreyle Ankara’da ikamet etmeye başlayan depremzede vatandaşlarımıza kimlik veya belge ibrazı ile aradan geçen sekiz aylık süreçte toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz olarak yararlanmaları konusunda yardımcı olunmuştur. Ancak geçen süreçte bu uygulamanın bazı art niyetli şahıslar tarafından suistimal edildiği tespit edilmiştir.

“Depremzede vatandaşlarımızın herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmaması için E-Devlet uygulaması üzerinden aldıkları/alabilecekleri “Afetzede Barınma Desteği Başvurusu” formunun otobüslerde sürücü personele, metroda ise turnikelerde görevli güvenlik personeline ibrazı ile ulaşım imkânı sağlanması konusunda yardımcı olunmaya devam edilecek ve depremzede vatandaşlarımızın zor durumda kalmaması için gerekli destek verilecektir.”

 

KAYNAK: yeniakit.com