Oyun denildiği zaman akıllara gelen ilk şirketlerden olan Ubisoft, bir rehine krizi ihbarıyla gündeme geldi. Dev oyun şirtkerinden gelen rehine krizi haberi panik yaratırken, Ubisoft şirketi bünyesinde çalıştığı öğrenilen, ismi açıklanmayan bir personel rehine krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan Kanada basını, bu rehine krizinin yalan olduğunu aileri sürdü.

Ubisoft'un Montreal binasındaki rehine krizi yalan mıydı?

Ubisoft'un Montreal binasında rehine krizine ilişkin ismi açıklanmayan bir Ubisoft çalışanı, sosyal medyadan bir duyuru yaparak binadan çıktığını, durumunun iyi olduğunu belirtti. Personel daha fazla bilgi veremeyeceğini, bu durumun polisler tarafından halledilmesi gerektiğini duyurdu. Kendi durumunun iyi olduğunu aktaran personel, meslektaşları için endişelendiğini de ifade etti.

Öte yandan bina içinde kalan diğer personellerin çatıya çıkarıldığı ifade edildi. Kaç rehine olduğu bilinmezken Kanada basınından The Pot Milennial'in haberine göre Montreal şehrindeki rehine krizi bir 'yanlış alarm'dan ibaretti. Gazeteye açıklama yapan polis kaynakları, bu durumun bir aldatmaca gibi durduğunu ileri sürdü.