Musk, Twitter hesabından yeni bir Twitter Blue doğrulama hizmeti başlatacağını duyurdu. Artık renkli tik dönemi başlayacak ve yeni hizmet 2 Aralık Cuma günü kullanıma sunulacak.

FİRMALAR ALTIN, HÜKÜMETLER GRİ TİK KULLANACAK

Elon Musk, sosyal medya platformunda üç tür doğrulama işareti kullanılacağını söyledi. Şirket hesabına sahip olan firmalar altın renkli tik, hükümet hesabına sahip olan ana sayfalar gri renkli tiklere ve ünlü veya ünlü olmayan kişiler mavi renkli tiklere abone olarak hizmet alabilecekler.

Yapılan açıklamada, “Gecikme için özür dileriz, doğrulama hizmetini geçici olarak önümüzdeki hafta Cuma günü kullanıma sunuyoruz. Şirketler için altın renkli, hükümetler için gri renkli, bireyler için ise mavi renkli (ünlü olsun ya da olmasın) doğrulama işareti kullanılacak. Tüm doğrulanmış hesaplar, işaret etkinleştirilmeden önce manuel olarak doğrulanacaktır. Bu durum acı verici ama gerekli” dedi.

MANUEL OLARAK TEYİT EDİLECEK

Ayrıca Musk, doğrulanmış tüm hesaplara uygun olan renkli tik verilmeden önce Twitter’daki ekip tarafından manuel olarak hesabın teyit edileceğini bildirdi.

Mavi tik ünlü olsun veya olmasın tüm bireyler için olacağını ve bireylerin bir kuruluşa ait olduklarını doğrulayan ikincil bir ‘küçük’ logoya da sahip olabileceklerini söyledi.

Önümüzdeki hafta içerisinde yeni renkli tikler hakkında daha ayrıntılı açıklamalarda bulunacağını söyleyen Musk “Neyin 'kayda değer' olduğuna karar vermek çok öznel olacağından, doğrulanan tüm bireysel hesaplarda aynı mavi onay işareti olacaktır. Bireyler, bir kuruluş tarafından doğrulanırsa, o kuruluşa ait olduklarını gösteren ikincil küçük bir logoya sahip olabilirler. Daha uzun açıklama haftaya gelecek” dedi.

Öte yandan Verge’ün haberine göre “Twitter Blue” abonelik hizmetleri 20 dolara kadar çıkabilir iddiaları bulunuyor.