Dünyanın en ünlü sosyal medya uygulamalarının başında gelen Twitter, yeni bir özelliği ile gündeme geldi. Instagram, Facebook, WhatsApp gibi sosyal medya uygulamalarında yer alan hikayeler özelliği, uzun zaman sonra Twitter'a da getirildi.

Twitter, 24 saat içinde yok olan hikayeler bölümünü 'Twitter Fleets' adıyla sosyal medya kullanıcılarına sundu. Sosyal medya kullanıcıları ise Twitter'ın yeni özelliği Twitter Fleets'i araştırmaya başladı. Peki fleet ne demek, Twitter hikayeler özelliği nasıl kullanılır? İşte Twitter Fleets'e ilişkin merak edilenler...

TWITTER FLEET NE DEMEK?

Fleet, Twitter'ın diğer sosyal medya uygularım uygulamalarındaki 24 saat zaman ayarlı multimedya paylaşımı özelliğine verdiği bir addır. Twitter Fleets, günümüz popüler sosyal medya uygulamalarında tanıdığımız hikayeler bölümüdür. Burada paylaşılan multimedya (video, fotoğraf) 24 saat sonra yok olmaktadır.

TWITTER FLEETS NASIL KULLANILIR?

Twitter'ın Fleet adını verdiği hikayeler bölümü, diğer sosyal medya uygulamalarından aşina olduğumuz üzere Twitter anasayfa akış bölümünün en üst kısmında yer alıyor. Bu bölümde hikaye paylaşımı yapan kullanıcıların profil resimleri yuvarlak bir şekilde sıralanıyor.

Bu yuvarlaklara tıklayarak sosyal medya kullanıcılarının yapmış olduğu 24 saat süreli paylaşımları görebilirsiniz. Twitter Fleet özelliği ayrıca, akış bölümünde görülen herhangi bir tweet paylaşımını "Hikaye" veya "Story" adıyla bildiğimiz "Twitter Fleets" bölümüne eklemenize olanak sağlıyor.

Kullanıcıların pek çoğu Fleets özelliğinden rahatsız oldu

Bilindiği üzere günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, Facebook, Snapchat, WhatsApp gibi uygulamaların hepsinde "Story" özelliği yer alıyordu. İlk olarak Snapchat tarafından ortaya atılan bu fikir daha sonra bütün sosyal medya uygulamalarında kullanılmaya başlamıştı.

Ancak Twitter, daha çok bir tartışma platformu olduğundan ötürü kullanıcılar hiçbir zaman hikayeler özelliğinin platforma eklenmesini istememişti. Yeni getirilen Twitter Fleets özelliği haliyle pek çok kullanıcı tarafından beğenilmedi. Kullanıcıların pek çoğu yeni Twitter Fleet özelliğinden hiç memnun olmadıklarını dile getirdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları özellikten memnun

Pek çok sosyal medya kullanıcısı şimdiden eski Twitter'ı özlemeye başladı. Öte yandan bazı kullanıcılar, diğer sosyal medya uygulamalarında yaygın olarak kullanılan hikayeler özelliğini Twitter'a da gelmiş olmasından oldukça memnun.