Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ilçede düzenlenen "İşaret Dili" eğitimine katılım gösterdi. "En büyük engel, sevgisizliktir." diyen Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi olarak kadınlara yönelik gerçekleştirilen dijital işaret dili eğitiminin devam edeceğini bildirdi.

Tuzla Belediyesi'nin hayata geçirdiği "e-Hadi" adlı yeni nesil, çevrimiçi eğitim portalındaki online derslerde "İşaret Dili" eğitimine de yer verildi. İşitme engelli vatandaşlarla daha kolay bir şekilde iletişim kurulması amacıyla yapılan derslere ilgi oldukça yoğundu. İlk grup derslerine 21 öğrenci katılım gösterirken, son gününde de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel olarak bir ders gerçekleştirildi.

YAZICI: DAHA KOLAY İLETİŞİM KURMALARINA OLANAK SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Çevrimiçi ders başladıktan sonra derse sürpriz bir şekilde katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi'nde yapılan derste bir süre öğrencilerle sohbet etti. Başkan Yazıcı ve öğrenciler, hep beraber, "En büyük engel sevgisizliktir." mesajını verdi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Bizler de Tuzla Belediyesi olarak kadınlara yönelik olan dijital İşaret Dili eğitimini başlattık. Bunu yapmaktaki amacımız, işitme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatları içerisinde çok daha kolay iletişim kurmalarına olanak sağlamak." ifadelerini kullandı.

'İŞİTME ENGELLİ KOMŞULARIMLA İLETİŞİM KURMAYA BAŞLADIM'

Hilal Ateş, online derslere katılıp işaret dili öğrendiğini belirterek işitme engelli komşularıyla artık rahat bir şekilde iletişim kurabildiğini aktardı. Ateş, karşı komşularının karı koca işitme engelli olduklarını belirterek ikisinin de duyamadığını ve konuşamadıklarını söyledi. Onlarla hiçbir şekilde irtibat kuramadıklarını beyan eden Ateş, şu ifadeleri kullandı:

Bir sıkıntıları olduğu zaman elimizden hiçbir şey gelmiyordu. Artık iyi kötü muhabbet ediyoruz, bu da beni fazlasıyla mutlu ediyor. Engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılar gerçekten zor. Onları gerçek anlamda anlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sebeple çok teşekkür ederim. Karşı komşumla iletişim kurmaya başladığım günden sonra çok ayrı bir dünyada yaşamaya başladım.

Dersleri hiç aksatmadan katılım gösterdiler

Online olarak gerçekleştirilen hiçbir dersi aktarmadan, hepsine katılım göstererek kısa bir sürede işaret dilini öğrendiklerini söyelyen ev hanımları, bu derslerin devam etmesinin gerekli olduğunu vurguladılar.