İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ve 81 ilin valiliklerine iletilen genelge kapsamında, tüm il ve ilçelerde bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katılımıyla oluşturulacak ekiplerle denetim yapılacağı bilgisi verilmişti.

'SAĞLIK HEPİMİZ İÇİN' SLOGANI

Tuzla genelinde 17 mahalleye eş zamanlı uygulama gerçekleştirildi. "Sağlık Hepimiz İçin" sloganıyla başlatılan denetimler, yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor.

ALİ AKÇA VE DR. ŞADİ YAZICI DA DENETİMLERE KATILDI

İçmeler Mahallesi’nde gerçekleştirilen denetimlerle işyerlerinin kurallara uyup uymadığı ile, ateş ölçümü, maske, mesafe gibi kurallara uyulup uyulmadığı denetlendi. Yapılan denetimlere Tuzla İlçe Kaymakamı Ali Akça ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katılım gösterdi.

Maske-mesafe-temizlik kurallarının önemi vurgulandı

Vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kurallarının önemi anlatılırken, Tuzla Belediyesi zabıta ekipleri de tarafından vatandaşlara maske ve broşür dağıtımı yaptı.

KOVİD-19 SALGINI HENÜZ BİTMEDİ

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, denetimlerin ardından şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın özellikle son zamanlarda hiçbir şey yokmuş gibi davranması, esnafı da sıkıntıya soktuğu gibi topluma yayılabilecek, hala içimizde geçmemiş olan Kovid-19 vakalarını önlemeye yönelik bir denetim. Bu denetim sonucunda da artık çok ciddi tedbirler alacağımızı da bildirdik. Dolayısıyla bizim amacımız gerçekten Kovid-19’un henüz bitmediğini ve tedbir olarak yapılması gereken çok basit şeyler olduğu hakkında bilgilendirmektir."

GEREKLİ DESTEKLERİ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ

"Sadece maske takıp, mesafe uyup hijyen kurallarına dikkat etmek gibi yüzde 95 korumaya gidebilecek olan basit tedbirlerin işyerlerimizde, vatandaşımızın da esnaf ile birlikte alışveriş yaparken ve bulunduğu zamanda dikkat etmesi gerekiyor. Biz kamu otoritesi olarak elimizden geldiğince tedbirleri almaya,aldırmaya ve gerekli destekleri vermeye çalışacağız. Nice sağlıklı yıllarda ve günlerde buluşmak dileğimle. Çalışmalarımız bu yönde halkımızın sağlığı için vatandaşımızın geleceği için mücadele ediyoruz."