Tuzla Belediyesi'nin bünyesinde bulunan Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM), 11 yıldır hizmet vererek iş arayanları kısa sürede iş sahibi yaptı.

Hem belediyenin kendi bünyesinde yer alan firmalarla, hem de çevredeki firmalar, bütün sanayi kuruluşları ve 5 organize sanayi bölgesi de dahil tüm işyerlerindeki İnsan Kaynakları ile bir iletişim ağı kurulmaya çalışılıyor.

İş arayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan belediye hizmet binasının içinde İŞKUR ofisi bulunuyor. Bu bağlamda vatandaşlar TUZKAM internet sitesi üzerinden veya İŞKUR ofisinden başvuru yapıp özgeçmiş (CV) oluşturma imkanına sahip oluyor.

Buraya yapılan başvurular, öncelikli olarak 4 bin 386 firma ile anlaşmalı olan Kariyer Merkezi’ndeki üye işverenlerin incelemesine tabi tutuluyor. Ardından onay alan başvurular, Tuzla Belediyesi tarafından verilen güvence ile iş sahibi oluyor.

Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM)

Toplamda 27 bin 140 kayıtlı başvuru var

TUZKAM, faaliyet gösterdiği son 11 yılda toplam 27 bin 140 adet başvuru aldı. Başvuru yapanlardan 8 bin 140 kişinin ilgili iş görüşmelerine yönlendirilmesi sağlandı.

Öte yandan Tuzla Kariyer Merkezi de şimdiye kadar 7 bin 385 kişiye İş Tatmini, Hijyen, Performans Değerlendirme Teknikleri, Motivavasyon, Liderlik, Verimlilik Yönetimi, Beden Dili ve Etkili İletişim Teknikleri, Genel Muhasebe, Stres Yönetimi, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Satış ve Pazarlama Teknikleri ve Zaman Yönetimi alanlarında düzenlenen kurslarla eğitim verdi.

Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM

'Vatandaşlara yardım etmiyor, balık tutmayı öğretiyoruz'

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, işverenlerin ihtiyaçlarına göre, TUZKAM'a yapılan başvuruların değerlendirildiğini, uygun görülen özgeçmişlerin ilgili kişilere gönderilerek işverenlere en ideal elemanı bulabilmeleri adına da fırsat verdiklerini söyledi. İstihdam için sektörlerin TUZKAM bilgi bankasında yer alan kıymetli ve yetenekli insanları bulduğunu belirten Yazıcı, vatandaşlara yardım etmek yerine onlara balık tutmayı öğrettiklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın iş sahibi olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Pek çok branşta eğitimler veriliyor

Başkan Yazıcı, yaklaşık olarak 20 bin aileyi yakın olarak takip ederek yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı. Kariyer Merkezi'nin yılalrdır işsiz ailelere iş bulmaya çalıştığını ifade eden Yazıcı, işçi adaylarının kendilerini yetiştirebilmesi için kurslar düzenlendiğini de belirtti. İşveren ve işçiyi buluşturan İstihdam Fuarları düzenlendiğini de aktaran Yazıcı, bu fuarın 2 kere düzenlendiğini ifade etti. Üçüncüsünün de çok büyük bir şekilde düzenleneceğinin altını çizdi.

Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM)

İşsiz vatandaşlar 10 dakikada iş buluyor

Canan Dereli adlı bir vatandaş, TUZKAM'a gelerek iş başvurusunda bulunduğunu, buradaki yetkililerin kendisiyle çok güzel ilgilendiğini ifade etti. Dereli, numarasını verdikten 10 dakika sonra iki iş bulduğunu ifade etti. 

Başka bir vatandaş Mevlüt Çelik ise pandnemi sebebiyle işsiz kaldığını, ancak Tuzla Kariyer ve İstihdam Merkezi'nden birkaç iş ilanına başvuru yaparak görüşmeye gittiğini, ardından işe başladığını söyleyerek durumdan çok memnun olduğunu söyledi.

Tuzla Belediyesi ise pandeminin öncesinde ve sonrasında, meslek sahibi olacak kişileri yetiştirmeye ve onları işverenlerle buluşturmaya devam ediyor.