Tuzla Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, oy çokluğuyla 397 milyon 800 bin TL olarak belirlendi. Bilindiği üzere Tuzla Belediyesi, aldığı tasarruf tedbirleri ile dikkat çekiyor. Söz konusu bütçenin yüzde 22'lik kısmı yatırım harcamalarına ayrıldı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN RET OYU

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Tuzla Belediye Meclisi’nin 7. seçim döneminde 2021 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçe teklifi görüşüldü. Oturumda koronavirüs kurallarına uyum gösterildi. 397 milyon 800 bin TL olarak belirlenen bütçeye AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri kabul oyu verirken CHP'li Meclis Üyeleri ret oyu kullandı.

Programın ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Seçtiğimiz iki dönemde vaatlerimizin %99’unu tamamlayan ender belediyelerden biriyiz.  Yine yatırım harcamalarına ayırmış olduğumuz bu pay ile önümüzdeki dönem için verdiğimiz vaatlerin tamamını, vadettiğimiz sürenin de öncesinde bitirmenin arzusu ve şevkiyle çalışmaya devam ediyoruz. 2019 yerel seçimlerinde verdiğimiz vaatlerimizi %30 unu 18 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladık." ifadelerini kullandı.

BÜTÇE SON 10 YILDA 8 KAT BÜYÜDÜ

Meclisten çıkan kararla birlikte Tuzla’nın 2021 yılı bütçesi 397 milyon 800 Bin TL oldu. Belirlenen bütçenin yüzde 22'lik kısmı (88 milyon 562 bin TL) yatırım harcamaları için ayrıldı. 

Öte yandan Şadi Yazıcı, son 10 yılda Tuzlalı vatandaşlara vaat ettiklerini %99 oranında tamamlayarak diğer belediyelere örnek olacak bir başarıya imza attı. 2019 Yerel Seçimleri öncesinde verilen vaatlerin yüzde 30'luk oranı da tamamlandı.