Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle evinde karantina sürecinde bulunması gereken vatandaşlar için harekete geçen Tuzla Belediyesi, "Aşevi" ile günün ilk ışıklarıyla yola çıkarak izolasyonda bulunan vatandaşlara 3 çeşit yemek götürüyor. Salgın tedbirleri kapsamında her yeni günde hazırlanan 3 çeşit yemek, belediye görevlileri tarafından kullanılan tek kullanımlık kaplarla karantinadaki vatandaşlara götürülüyor.

TUZLA BELEDİYESİ AŞEVİ'NDEN YEMEKLER GÖTÜRÜLÜYOR

Sağlık Bakanlığı’na bağlı filyasyon ekiplerinin temasta bulunduğu koronavirüs (covid-19) hastalarının yemek ihtiyaçlarını karşılayan Tuzla Belediyesi, "Tuzla Belediyesi Aşevi’nde" pişen 3 çeşit yemeği karantinada bulunan vatandaşlara götürülüyor. Söz konusu hizmet, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler ışığında hazırlandıktan sonra sabahın ilk ışıklarıyla birlikte pişiriliyor. Pişirilen yemekler özenle paketlendikten sonra araçlara yükleniyor. Araçlar, Aşevi'nden sabah saat 9'da ayrılıyor ve adresleri önceden belirlenen adreslere götürülüyor.

YEMEKLER BİNA GİRİŞİNE BIRAKILIYOR

Yemekler, Tuzla Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından bina girişine bırakılıyor. Ekipler binadan ayrıldıktan sonra vatandaşlar yemekleri bırakılan yerden alıyor. Tuzla'da kurulduğu günden itibaren ilçede ikamet eden ihtiyaç sahiplerine yemek hizmeti veren Aşevi, iki öğün olarak hazırladıkları 3 çeşit yemeği karantina sürecindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

BU HİZMETİ VERMEK GÜZEL BİR DUYGU

Tam 700 metrekarelik alan içinde hizmet veren ve günlük yaklaşık olarak 2 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşılama hizmeti veren Tuzla Belediyesi Aşevi’nde görev yapan Mihrican Buldu, koronavirüs hastalarıyla ihtiyaç sahiplerine yemek götürmenin çok önemli bir hizmet olduğuna dikkat çekerek bu hizmetin kendilerinde çok güzel bir duygu uyandırdığını söyledi. Ustaların sabah saat 5 civarı geldiğini belirten Buldu, yemekleri porsiyon olarak paketlediklerini açıkladı. 

Tuzla Belediyesi Aşevi’nde şeflerinden Mehmet Usta da günde 3 çeşit yemek yaptıklarını, menünün çorba, pilav ve ana yemekten oluştuğunu söyledi. 4 ayrı aracın her sabah dağıtıma çıktığı belirtilirken, Aşevi’nde görevli olan Hülya Canbaz da, bu zor zamanları hep birlikte atlatacağımızın vurgusunu yaparak hastalara acil şifalar, hastalıktan yaşamını yitirenlerin yakınlarına sabırlar dilediğini söyledi.