İzmir'de merkez üssü Seferihisar olan 6.9 şiddetindeki depremin ardından devlet ve tüm Türkiye, deprem bölgesindeki vatandaşlar için seferber oldu. Vatandaşlar kendi imkanlarınca deprem bölgesine yardım gönderdi. O yardımlardan biri de Tuzla Belediyesi tarafından yapıldı. Tuzla Belediyesi, İzmir'deki depremzedeler için iki TIR dolusu hijyen ve temizlik malzemesi yolladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yarın başımıza ne geleceğini bilemeyeceğimizi, bu sebeple organizasyonları yaparken daha hızlı davranmaları gerektiğini ifade etti.

Tuzla Belediyesi'nden İzmir'e destek TIR'ları

Tuzla Belediyesi'nin binası önünde bulunan TIR'ları gören bir vatandaş da depremzedeler için maske ve 10 litrelik dezenfektan gönderdi. İzmir'deki depremin ardından yaraları sarmak için seferber olan Türk halkının yanı sıra belediyeler de yardıma koştu. Tuzla Belediyesi, hijyen ve temizlik malzemeleriyle yüklü tırları gönderirken, Kızılay gönüllüleri ve Tuzla Gençlik Merkezi Öğrencileri de 1.350 adet koliyi iki günde hazırlayarak İzmir'e gönderdi. İzmir'in yaralarını sarmak için yüklenen TIR'lar, dualar eşliğinde yola çıktı.

'Depreme hazırlanmanın önemini bir kez daha gördük'

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ülkede meydana gelen her afette olduğu gibi İzmir'deki depremin ardından da birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğini ifade etti. Tuzla Kaymakamlığı'nın, belediyesinin ve tüm sivil toplum kuruluşlarının seferber olduğunu vurgulayan Yazıcı, Kızılay'ın emekleri sayesinde çevre edindiklerini, bu vesileyle herkesin İzmir'e destek olarak TIR'ları hazırlattığını söyledi.

Şadi Yazıcı: Geçmiş olsun İzmir

Van ve Elazığ depremlerini hatırlatan Yazıcı, "Rabbim bir daha bu afetleri göstermesin." diyerek İzmir'e geçmiş olsun dileklerini gönderdi. Depremde yaşamını yitirenlere de rahmet dileyen Yazıcı, enkazların altından çıkan kişilerin umut yeşertici olduğuna da dikkat çekti. Deprem hususunda binaların yenilenmesinin, depreme hazırlıkta hayati önem taşıdığını vurgulayan Yazıcı son olarak, temizlik malzemeleriyle yükledikleri TIR'ların hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yüreğimiz bu kez İzmir için atıyor

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, tırlar yola çıkmadan önce yaptığı konuşmada Suriye'deki mağdurlara da pek çok yardım tırı gönderdiklerini, bu kez kalplerinin İzmir için attığını söyledi. Tuzla Kızılay İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ise depremde yaşamını yitirenlere rahmet diledikten sonra, "Duamız ve temennimiz bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması." ifadelerini kullandı.