Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, koronavirüs denetimlerini sıkılaştırdı ve denetimlerde çevreye duyarlı elektrikli scooterlar kullanmaya başladı. Ekipler scooterlarla özellikle trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda görev alacak ve burada koronavirüs denetimlerini gerçekleştirecek. İlk defa kullanılmaya başlanan scooterlar, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen "Bin Bin" projesi kapsamında, zabıta ekiplerine yardımcı olacak.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI ŞADİ YAZICI BİZZAT EŞLİK ETTİ

Koronavirüs denetimine scooterlarla çıkan zabıta ekiplerine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı. "Bin Bin" projesi kapsamında koronavirüs denetimleri yapan ekipler ve Başkan Şadi Yazıcı'ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Yeni bir teknolojik cihazı denediklerini vurgulayan Başkan Yazıcı, son dönemlerde büyük trend olan elektrikli scooterların bundan böyle kullanılacağını da belirterek, "Fosil yakıtlara ihtiyaç duymadan, alternatif ihtiyaç kaynakları ile çevreye duyarlı olan bu tür aletler dünyada çok tutulan ve kullanılan durumda. Biz de belediyecilik hizmetlerini denetlemek ve kontrol edebilmek adına, belli mahallelerde ve merkez noktalarda bu ‘Bin Bin’ denilen elektrikli araçlar ile çalışacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

CİHAZLAR ÇEVREYE DUYARLI

Kullandıkları scooterların çevreye duyarlı olduklarını vurgulayan Yazıcı, cihazın alternatif elektrik kaynağı kullandığını ve GSP bağlantısına sahip olduğunu belirterek, "Cihazın bu özellikleri sayesinde de personelimizin kim nerede, ne zaman, hangi sürede hangi aralıklarda denetlenip denetlenmediğini hizmet kalitesi açısından geri dönüş alacağız." dedi.

TUZLA HALKI DA KULLANABİLECEK

Şu an zabıtaların kullandığı scooterların yakında Tuzla halkına uygun versiyonlarının da çıkarılacağını belirten Başkan Yazıcı, "Halkımızın kullanacağı versiyonları ile Tuzla Sahili’nde, Tuzla sınırlarımız içerisinde özellikle marina, sahil ve bizim için önemli olan kırk pafta içerisindeki tarihi turistik alanlarımızda belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde sunarken, çok daha güzel bir Tuzla’yı, çevreye duyarlı bir Tuzlayı hep birlikte oluşturacağız." dedi.