Tuzla Belediyesi'nde çalışan işçilerin yüzünü güldürecek "Toplu İş Sözleşmesi" için görüşmeler tamamlandı ve anlaşma imzalandı. Bir süredir Tuzla Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden görüşmelerde, belediye binasında düzenlenen protokol vasıtasıyla toplamda 2 senelik bir sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında, çalışanların sosyal haklarında ve maaşlarında iyileştirmeler yapıldı. Bu doğrultuda; çalışanların maaşlarında ilk yız yüzde 17'ye varana kadar, ikinci yıl yüzde 12'ye varana kadar bir artış olacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ BRÜT 4570 TL OLARAK BELİRLENDİ

2 yıllık Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçilerin sosyal haklarında yüzde 300'e kadar bir oranda artış yaşanırken maaşlarında ve sosyal haklarında da iyileştirme yapıldı. Tuzla Belediyesi'nde görevli en düşük düzeyde maaş alan 410 işçinin maaşlarına zam yapıldı. Bu bağlamda belediyede çalışanlar için en düşük maaş brüt 4570 TL olarak belirlendi. 

Ayrıca belediyede işçilerin ikramiyesi 2 katına çıktı. Yalnızca Tuzla Belediyesi tarafından yapılan Ramazan Bayramı gıda yardımı da kalıcı hale getirildi. 

İmza töreninin ardından konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.