Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, ilçedeki ihtiyaç sahibi kadınları istihdam edip, çalışıp üreten ve kendi evlerinin ekonomilerine katkıda bulunan vatandaşlar olmalarına zemin hazırlıyor. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Gönül Elleri Çarşısı" çatısı altında bulunan kadınların kendi istekleri, becerileri ve eğitimlerine görev farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştirip kadınların ekonomilerine değer katmanlarını sağlayacak şekilde çalışmalarını sağlamak amacı güttiklerini belirtti.

EKONOMİLERİNE KATKIDA BULUNMAK İSTEYEN KADINLARA ULAŞILIYOR

Tuzla ilçesinde bulunan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı vasıtasıyla kadınlar istihdam ediliyor. Böylece kendi ev ekonomilerine katkıda bulunabiliyorlar. Gönül Elleri Çarşısı, Özellikle de bu zorlu pandemi döneminde ihtiyaç sahibi konumunda bulunan vatandaşların kendi evlerinde ürettikleri ürünlerin satın alınması ve Bu ürünlerin paketlenerek büyük mağaza zincirlerini raflarında yer almasına imkan sağlıyor. Buradan elde edilen kar, yine ihtiyaç sahibi ailelere gönderiliyor.

Gönül Elleri Çarşısı'nın pandemi şartlarına uygun bir şekilde hazırladığı İyilik Atölyesi'nde daha şimdiden 20 ihtiyaç sahibi kadına iş imkanı sağlandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da, Gönül Elleri Çarşısı'nda kurucu gönüllüsü olan eşi Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte atölyedeki ilk iş gününü yaşayan kadınları ziyaret etti.

YAZICI: İYİLİK HAREKETİ İLE ÇOK KIYMETLİ BİR ORTAK ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Herkes için çok değerli bir ortaklık yaptıklarına işaret eden Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı'nın 2009 yılından itibaren tek amacının, ihtiyaç sahipleri ile ihtiyaç fazlasını buluşturmak olduğunu söyledi. Söz konusu proje kapsamında ortaya çıkan İyilik Hareketi'nin, Gönül Elleri'nin kendi çatısı altında çalışmalar yapıldığını, bu çalışmalarla ihtiyaç sahiplerini yanı sıra kendi evine katkıda bulunmak isteyenlerle de çok kıymetli bir ortak çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Başkan Yazıcı, çalışmaları için İyilik Hareketi'ne ve hareketin Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'yla iş birliği hususunda eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Gönül Elleri'nde çalışan bütün kadınlara teşekkür etti.

'ÜRETMEK İSTEYEN KADINLARI BURAYA DAVET EDİYORUM'

Çalışma kapsamında şu an 60 civarında kadınla birlikte çalıştıklarını belirten Yazıcı, İlerleyen zamanlarda bu sayının artacağını belirtti. Başkan Yazıcı, İyilik Hareketi'nin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları ile de çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı da, üretmek isteyen kadınları buraya davet edip üretim alanını genişletmek ve kadınlara üretim yapmanın keyfini yaşatmak istediklerini dile getirerek, geçim sıkıntısı çeken Tuzlalı kadınları İyilik Hareketi çatısı altına davet etti.

'GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI İYİ ORGANİZE EDİLMİŞ, AKTİF BİR YER'

İyi Bir Hareket’in kurucusu Ezgi Ökse de, çalışma kapsamında bir firmanın 4 bin tane hediye kutusunu yaptıklarını açıkladı. Gönül Elleri Çarşısı çalışanları ile beraber Gönül Elleri Çarşısı'nı tercih etmelerinin sebebi olarak, Gönül Elleri Çarşısı'nın iyi organize olmasını ve gerçekten istihdam edilmeye ihtiyacı olan kişileri belirleyen, oldukça aktif bir yer olmasını vurgulayan Ökse, Başkan Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı'nın süreci titiz bir şekilde yürüttüklerini dile getirdi.