Formula 1 organizasyonu 9 yıllık aradan sonra Türkiye'de yapılıyor. Organizasyonun sıralama turlarına ise Tuzla Belediyesi'ne ait olan Süpürme Aracı damga vurdu.

Sıralama turlarına yağmur sebebiyle ara verildiği esnada pistin kurutma çalışmaları için kullanılan süpürme aracı dünya gündeminde yerini aldı. Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton, pistin kaygan olduğuna ilişkin eleştiri yapınca Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yol süpürme aracının bir fotoğrafını paylaşarak, "Bak işine kardeşim." şeklinde yanıt verdi.

SIRALAMA TURLARI YAĞMUR SEBEBİYLE DURDU

Dünya çapınca ünlü olan motor sporları organizasyonu Formula 1, 9 yıllık hasretin ardından İstanbul'da yeniden hayat buldu. Sıralama turları Tuzla Intercity İstanbul Park'ta yapıldı, ancak yağmurun şiddetli bir şekilde etkisini göstermesi sebebiyle turlar durduruldu. Tuzla Belediyesi'ne ait süpürme aracı ise pistin kuruması adına çalışma yapmaya başladı. Süpürme aracının birinci virajın başında olduğunu gören izleyiciler de, "Birinci viraja ulaşan tek araç." şeklinde konuştu.

ŞADİ YAZICI'DAN ESPRİLİ YORUM

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, görüntülere esprili bir yanıt vererek Twitter hesabından o anların fotoğrafını paylaşarak, pistin kaygan olmasıyla ilgili eleştiri yapan Hamilton'a, "Lewis Hamilton, bak işine kardeşim." dedi.

Öte yandan Formula 1 organizasyonuna ait resmi hesaplar da uzla Belediyesi'nin Yol Süpürme Aracı'nın birinci virajdaki fotoğrafını paylaştı. Resmi hesaptan da bir esprili yorum geldi ve fotoğrafın açıklamasına, "Geç katılımcı Pole pozisyonu için ortaya çıktı." yazıldı.

Formula 1'in şampiyon takımlarından Mercedes AMG Petronas takımının sosyal medya hesabından da bu espriye cevap verilerek, "Bugün birinci viraja ulaşan tek kişi o." yorumu yapıldı. Mercedes AMG Petronas takımı, Formula 1 sezonunun takımlar sıralamasının başında yer alıyor.