Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan gözlemevinde Uzay Haftası için toplanan Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) ve Bilgi Evi’ne kayıtlı öğrenciler, burada Jüpiter'i teleskopla gözlemleyerek uzay hakkında yeni bilgiler edindiler. 

PLANETARYUM'DA BİR ARAYA GELDİLER

Uzay Haftası 4-10 Ekim tarihleri arasında Tuzla'da kutlanıyor. Bu bağlamda öğrenciler için özel bir etkinlik düzenlendi.  İstanbul’un en fonksiyonel parkı Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan Gözlemevi'nde (Planetaryum) bir araya gelen öğrenciler burada uzayla ilgili filmler izleyerek bilgi sahibi oldu. 

Etkinliğe katılım gösterenler, öğrencilerin yaptıkları resimlerden oluşan sergiyi inceleme fırsatı buldu. Programın sonunda üst kata çıkan öğrenciler teleskop yordamıyla Jüpiter gezenenini inceledi.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Öğrencilerden Hakan Üstün, üniversiteye hazırlandığını ve uzaya olan ilgisinin çok fazla olduğunu vurgulayarak, "Burada güneş sistemi ve gezegenler ile alakalı gerçekten çok bilgi var. Burada çok güzel imkanlar var." ifadelerini kullandı.

Bir başka öğrenci Ceyda Turan ise, "Fizik bilimine çok ilgiliyim. İleride Astronomi ile ilgili işler yapmayı düşünüyorum. Güneş sisteminde en çok Venüs’ü seviyorum. Çünkü geçenlerde Venüs’te Fosfin Gazı bulundu. Ve orada canlı yaşamı olabilir." dedi.

11 yaşındaki Mihcan Koçyiğit ise, "Şuan 7’inci sınıfta olduğum için bu konulara Fen Bilimleri dersinde ağırlık veriyoruz. Derslere odaklanamıyordum. Buraya geldim bilgiler topladım. Öğretmenim bir soru sorduğu zaman hemen cevap verebileceğim. Uzay benim için Güneş’i, Ay’ı ve yıldızları anlatıyor. Oraya çıkmak çok istiyorum. Astronot olmak isterim. Anlatılanlardan en ilginç bulduğum astronotların geçtiği deneyler oldu. Çok zorlu deneyler. Soğuk, sıcak ve elektrik testlerinden geçiyorlar. Çok zorlu bir meslek ama yine de yapacağım." ifadelerini kullandı.