"Bozkırın Tezenesi" lakaplı, kendi has tarzını benimsetmeyi başarmış Neşet Ertaş'ın vefatının 8. yılı için Tuzla Gençlik Merkezi (TUZGEM) öğrencileri, Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde bir anma töreni düzenledi. Törende öğrenciler, ünlü halk ozanına ait unutulmaz türküleri seslendirdi. Anma programında Neşet Ertaş’ın hayatından kesitleri yansıtan fotoğraf sergisine de yer verildi.

'BÜYÜK USTAYI RAHMETLE ANIYORUM'

Törenin ardından konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Saz ve söz kültürünün en büyük temsilcilerinden olan büyük usta Neşet Ertaş’ı vefatının 8’inci yılında rahmet ile anıyorum. Tuzla Belediyesi olarak biz de Neşet Ertaş’ı anmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Burada Tuzla Gençlik Merkezi’ne bağlı genç kardeşlerimiz büyük ustanın en sevilen şarkılarını çaldılar ve söylediler. Ayrıca Bozkırın Tezenesi lakabıyla andığımız büyük ustanın hayatının bazı kesitlerini fotoğraflayarak burada sergiliyoruz." ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ MÜZİK KURSLARI

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde verilen müzik kurslarından ücretsiz faydalanabiliyor. Tuzla Gençlik Merkezi etkinlikleri yeni dönemde de devam edecek.