Düzenlenen programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramankazan İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile birlikte yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Türksat'a yapılan saldırıyı hatırlatan Bakan Uraloğu, hainlerin karşısında dimdik duran çalışanlar sayesinde yayınların aksamadığını ve insanların doğru bilgilendirildiğini söyledi. Ayrıca Türksat hizmetlerinin, olağanüstü veya sistem kaynaklı acil durumlarda yayıncılığın kesintiye uğramaması açısından büyük öneme sahip olduğunun da altını çizdi.

Başkan Oğuz ise yerli ve milli projelerin merkez üssü olan Kahramankazan’ın bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu gururu ve memnuniyeti ifade etti. Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi'nin bölge için sağlayacağı ekonomik ve teknolojik katkılara vurgu yapan Başkan Oğuz, aynı zamanda uzay ve havacılık sektörünün gelişimiyle birlikte Kahramankazan'ın da bu alanda stratejik bir konuma ulaşmasının önemine değinerek, yerel ekonominin bu gelişmelerden olumlu etkilendiğini söyledi.