Merakla beklenen Türksat 5A uydusu için bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A uydusunun çalışmaları tamamlandığını, uydunun teslim alındığını ve 30 Kasım'da uzaya fırlatılmasının planlandığını duyurdu. Vatandaşlar sık sık, "Türksat 5A uydusu ne zaman fırlatılacak?", "Türksat 5A uydusu özellikleri nedir?" sorularının yanıtını arıyordu.

MÜJDEYİ VERDİ, TÜRKSAT 5A 30 KASIM'DA FIRLATILACAK

Bakan İsmailoğlu'nun açıklamalarında yer alan ifadeler;

"Türksat 5A uydusunu teslim aldık. 30 Kasım'da da inşallah uzaya fırlatacağız. Yine Türksat 5B uydusunu da 2021'in ikinci çeyreğinde faaliyete geçirmeyi ve fırlatmayı hedefliyoruz. Türksat 6A uydumuz için de çalışmalar devam ediyor. Kendi mühendislerimiz tarafından yerli ve milli olarak üretilen uydumuzu da inşallah 2022 yılı içinde uzaya fırlatmayı hedefliyoruz."

TÜRKSAT 5A FLORİDA'YA GİDECEK

Bu bağlamda Türksat 5A uydusu, ABD Florida'daki SPACE X firmasına ait Cape Canaveral'daki fırlatma merkezine gönderilecek. Uydu burada 1 aylık bir hazırlık sürecinin ardından Falcon 9 roketiyle 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak. Uydunun, 2021 yılının ikinci çeyreğinde hizmete başlaması bekleniyor.

30 YIL BOYUNCA HAKLARIMIZI KORUYACAK

Yüksek manevra ömrüne sahip olan Türksat 5A uydusu, Türkiye'nin 31 Derece Doğu yörüngesindeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıllık bir süre için güvence altına alacak. Türksat 5A hizmete girdiği anda, Türksat filosunun en güçlü uydusu olacak.