Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un ve Türkiye'nin sağlık sistemine büyük katkılar sağlayacak Göztepe Şehir Hastanesi'nin hizmete açılış töreninde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Göztepe'de hizmete açtığımız bu hastaneye ismini verdiğimiz Prof. Dr. Süleyman Yalçın hocamızı rahmetle anıyoruz. Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanemizin İstanbulumuza, ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Prof. Dr. Yalçın hocamız, hem tıp alanında çok önemli bir bilim insanı hem de ülkemizin fikir hayatına değerli katkılar sağlamış bir dava adamıdır."

KOCA'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanından önce konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aldıkları tedbirlerle Diyarbakır'da vaka sayısı yüzde 49'a, Siirt'te yüzde 37, Batman'da yüzde 56 oranında azaldığını bildirerek, "Salgının üstesinden gelmek bizim elimizde. Güçlü teknolojik donanımlı modern hastaneleri vatandaşımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

FAALİYETE ALINMIŞ 16 HASTANE VAR

"Salgın döneminde çok sayıda sağlık kurumunu faaliyete geçirdik. Hastanemizin inşa edilecek ikinci kısmı da 352 yatak kapasitesi ile hizmet verecektir. Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile ülke genelinde 16 şehir hastanesini faaliyete almış bulunuyoruz."

SAYILARA RAĞMEN SAĞLIK SİSTEMİMİZ DİMDİK AYAKTA

Virüsün yayılmasını önlemek için maalesef bilim kesin bir çare üretememiştir. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır.