Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin karar aldırmayı başaramayan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan muhalefeti tarafından eleştiri oklarının hedefi olarak belirlendi. Miçotakis, muhalefetten çok ağır sözlerle eleştirildi.

'MİÇOTAKİS CAHİL VE BECERİKSİZ BİR LİDER'

Hatırlanacağı üzere AB'ye üye olan ülkelerin liderleri Brüksel'deki zirvede toplanmış, Yunan hükümetinin ağır baskılarına rağmen Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanmasına ilişkin bir karar verilmemişti. Yunanistan Parlamentosu'nda yer alan bütün muhalefet partileri, Yunan hükümetine çok sert tepki göstererek Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i, "cahil ve beceriksiz" olmakla suçladı.

YUNANİSTAN İÇİN BİR BAŞKA DİPLOMATİK YENİLGİ

Syrıza lideri ve eski Başbakan Aleksis Çipras, AB Liderler Zirvesi'nden çıkan kararın Yunanistan adına bir başka diplomatik yenilgi olduğunu dile getirdi. Çipras, Miçotakis'in ülkenin egemenlik haklarını ve çıkarlarını savunamadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Türkiye'ye yaptırım konusu bir fiyaskoyla sonuçlandı

Değişim Hareketi Başkanı Fofi Gennimata da, Türkiye'ye yaptırım konusunun fiyaskoyla sonuçlandığını belirterek, bizzat hükümet ve başbakanın bu konuda büyük bir yenilgiye uğradığını söyledi.

Kyriakos'tan çok sert tepki! 'Cahil ve beceriksiz...'

Aşırı sağ Yunan Çözümü Partisi'nin Başkanı Kyriakos Velopoulos da sert bir dil kullanarak hükümeti "cahil ve beceriksiz" olmakla suçladı.