Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Türksat 5A ve Türksat 5B uydularına ilişkin çalışmalarda kritik bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uydulara hizmet sunacak yepyeni frekans bantlarının yer istiyonları kurulumu hususundaki çalışmalarda son aşamaya ulaştıklarını duyurdu. Türksat 5A ve 5B uydularından son haberler...

TÜRKSAT 5A VE 5B NE ZAMAN UZAYA FIRLATILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki açıklamalarında uyduların uzaya fırlatılacağı tarihi bildirmişti. Buna göre Türksat 5A uydusu Aralık ayında, Türksat 5B uydusu ise 2021 yılının ilk yarısında uzaya fırlatılacak.

KARAİSMAİLOĞLU: HABERLEŞME FAALİYETLERİ UZAYDA SÜRÜYOR

Bakan Karaismailoğlu, haberleşme alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin uzayda sürdürüldüğünü ve geliştirildiğini açıkladı. Türksat uydularına yapılan yatırımlar neticesinde Avrupa, Afrika ve Asya'da bulunan 118 ülkedeki 3 milyar insana ulaşmaya olanak sağlayan uydu kapasitesine erişim sağlandığını aktaran Karaismailoğlu, uydu ve haberleşme hizmetlerinin kesintisiz, dışa bağımlı olmadan ve güvenli bir şekilde sağlandığını duyurdu.

Türksat 6A'nın hizmet vereceği tarih 2022

Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uydu haberleşme alanındaki kapasitemizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Türksat 5A uydusu Aralık ayında, 5B uydusu da 2021 yılının ilk yarısında uzaya fırlatılacak.  Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projeleri arasında yer alan Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A da ise 2022 yılında hizmet verecek."

24 ilde 4,7 milyon kurulu kapasite

Bugün itibariyle 24 ilde yaklaşık olarak 4,7 milyon kurulu kapasiteye kadar ulaştık. 2005 yılında ise 24 ilde 2,2 milyon kurulu kapasite vardı. Kablo hizmetleri, 20505 yılında Türksat'a devroldu.