Kabine Toplantısı Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 17 Mayıs günü toplanacak. Pazartesi günü yapılacak toplantının en önemli gündem maddesi tam kapanma sonrası normalleşme adımları olacak. Vaka sayıları hızla gerilerken, Başkan Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin hedefinin yakalanıp yakalanamayacağı merakla bekleniyor. Ancak veriler bu hedefin yakalanacağının ipuçlarını veriyor.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: TEDBİRLERİ GEVŞETMEYİ PLANLIYORUZ

Erdoğan, "Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları Kabine Toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı ile birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

 

KADEMELİ NORMALLEŞME DÖNEMİ

Vaka sayısının azalması sonrası tekrar bir patlama olmaması için kısıtlamalar kademeli olarak geavşetilecek. Kademeli normalleşme sırasında kafeler, restoranlar ve lokantalar için farklı formüller masaya yatırılacak.

 

RESTORAN, CAFE VE LOKANTALAR İÇİN YENİ PLAN

Kafe ve restoranlar koronavirüs kısıtlamalarından en fazla etkilenen işletmeler olarak biliniyor. Milyonlarca kişinin geçimini sağladığı alan ile ilgili adım atılacak. Bu işletmeler ilk olarak saat 20.00'ye kadar hizmet verecek. Öncelikle dış mekanların açılması gündemde. Açık alanlarda sosyal mesafe şartlarına uyarak yüzde 50 müşteri kapasitesi ile açılma olacak.