Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'nın da desteği ile Türkiye'de 2015 yılından bu yana yürütülen aşı çalışmalarının ilk meyvesinin alındığını ifade etti. Bakan Koca, uluslararası standartlarda üretimi sağlanan ilk yerli aşının kullanıma hazır olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'NİN YERLİ VE MİLLİ AŞISI

2020 yılını heba eden yeni tip koronavirüse (kovid-19) karşı geliştirilen koronavirüs (covid-19) aşılarından iyi haberler gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin de 2015 yılından bu yana gerçekleştirdiği aşı çalışmalarından sevindirici haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalara göre uluslararası standartlarda üretimi gerçekleştirilen ilk yerli ve milli aşı Kullanıma hazır hale getirildi.

Türkiye'de bir ilk: Yerli tetanos-difteri aşısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uluslararası standartlarda üretiminin yapıldığı belirtilen yerli ve milli aşı "tetanos-difteri" aşısının kullanıma hazır olduğu müjdesini berdi. Türkiye'nin tamamen yerli ve milli imkanla doğrultusunda geliştirdiği tetanos-difteri aşısı artık kullanılabilecek.

Yerli aşı üretiminde yeni müjdeler gelecek

 

Türkiye'nin aşı üretimi konusundaki çalışmalarını sürdüreceğine dikkat çeken Bakan Koca, tetanos-difteri aşısının kullanıma hazır hale geldiğini söyledi. Bakan Koca, yerli aşı üretimiyle ilgili sürecin, yepyeni adımlarla ve müjdeli haberlerle süreceğini ifade etti.