Türkiye'nin gündeminin ilk sırasına oturan Aleyna Çakır'ın haziran ayında ölümünün ardından yeni gelişmesi yaşandı. Aleyna Çakır smi ile tanınan Sema Esen, 3 Haziran 2020 yılında Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan evinde bornoz kuşağı ile kapıya asılı bir şekilde ölü olarak bulunmuştu. Baş şüpheli olarak görülen sevgilisi Ümitcan Uygun'un, Aleyna Çakır'a şiddet uyguladıktan sonra bayıldığı görüntüleri sosyal medyada platformunda paylaşması tepki toplamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Aleyna Çakır soruşturması ile ilgili açıklama geldi.

DNA profilleri karşılaştırılacak

İPLE ASI SONUCU ÖLDÜĞÜ BELİRLENDİ

Aleyna Çakır'ın ölümü ile ilgili devem eden soruşturmasında, olayın cinayet mi intihar mı olduğunun tespit edilmesi için 1. Adli Tıp Kurumu İhtisas Başkanlığı tarafından beklenen rapor da geldi. Raporda, Çakır'da az sayıda sperm hücresi görüldüğü, kafatasında kırık, kafa içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması görülmedi. Genç kızın ölümünde iple asılmasının dışından ölüme neden olacak bir durum olmadığı tespit edildi. Olay yerinde yapılan incelemede şüpheli bir durumun olmadığı belirtilen raporda, Çakır'ın bulunduğu ortam, bulunuş şekli ve olay yeri inceleme bulguları ile birlikte yapılan değerlendirme sonucunda kesin ölüm sebebinin, iple asılması sonucu gerçekleştiği ifade edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne dair yeni bir gelişmeyi paylaştı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklama;

"Sema Esen'in klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığımızca kanuni gereğine tevessül edilmiş olup, işlemler devam etmektedir"