Antalya’nın turizmiyle, tarımıyla, ticaretiyle hepsinden önemlisi insanıyla Türkiye’ye değer kattığını huzur verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Antalya artık sadece turizmin ve tarımın değil, diplomasinin de küresel yıldızlarından biri hâline dönüşüyor. Dün başlayan ve üçüncüsü yapılan Antalya Diplomasi Forumu, bu yükselişin işaretlerinden biridir. Bu tür organizasyonlar şehrimizin marka değerinin artmasına da katkı sağlıyor. Biz de, Antalya Diplomasi Forumu’nda dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara ülkemizi ve küresel meselelere yaklaşımımızı anlatma imkânı bulduk” açıklamasında bulundu.

“MİLLETİMİZE SÖZÜMÜZ OLAN ESER VE HİZMET SİYASETİNE DEVAM EDİYORUZ”

Millete sözleri olan eser ve hizmet siyasetine devam ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma eksiklerini telafi ettiğimiz gibi, bugünkü sıkıntılarını da yine biz çözeceğiz. Ülkemizi; siyasetiyle, diplomasisiyle, sanayisiyle, teknolojisiyle, tarımıyla, turizmiyle dünyanın en üst sıralarına nasıl taşıdıysak Türkiye Yüzyılı ile zirveye de öyle çıkartacağız. Gerisinde 10 yıllık zorlu bir mücadelenin, bölgesel ve küresel krizin olduğu ekonomik sıkıntılarımızın çözümünde önemli mesafe katettik” dedi.

Büyüme rakamlarının açıklandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, geçtiğimiz yıl yüzde 4,5 oranında büyürken millî gelirimiz de 1,1 trilyonu ve kişi başına millî gelirimiz 13 bin doları aştı. Tesis ettiğimiz kesintisiz büyüme iklimi sayesinde istihdamda, üretimde, ihracatta, turizmde her yıl yeni rekorlar kırarak yolumuza devam ediyoruz. Tüm bunları söylerken, çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere, vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları asla görmezden gelmiyoruz. Tam tersine, bu sıkıntıların çözümünün de üretimden, büyümeden, yatırımdan, çalışmaktan, kazanmaktan geçtiğini söylüyoruz” diye ekledi.