TrHaber'de yer alan habere göre, Barbar İsrail ordusunun Gazze'de yürüttüğü soykırım, siyonistleri destekleyen ülkelerde bile kriz çıkarıyor. Tel Aviv'in kadın, bebek, çocuk ve yaşlı on binden fazla sivili katlettiğine dikkat çeken ülkeler İsrail'e askerî destek sağlamaktan kaçınma arayışına girdi.

 
ABD Dışişleri Bakanlığı'nda yurtdışına silah göndermekten sorumlu departmanın müdürü Josh Paul'ün geçtiğimiz günlerdeki istifasının ardından benzer bir kriz bu kez Avrupa ülkesi Hollanda'da yaşandı. İsrail Hava Kuvvetleri'nin bombardımanlarda kullandığı F-35I uçakları için istenen yüklü yedek parça talebi Hollanda'yı karıştırdı.
 
İsrail Hava Kuvvetleri'nin bombardımanlarda kullandığı F-35I uçakları için istenen yüklü yedek parça talebi Hollanda'yı karıştırdı.
 
F-35 yedek parça dağıtımı konusunda dünyadaki üç merkezden biri olan Woensdrecht Hava Üssü'nden İsrail'in yüklü miktarda F-35 parçası stoklama talebi, Amsterdam'da dışişleri ve gümrük bürokratlarının direnciyle karşılaştı.İsrail talebine Hollanda'daki sol partiler de tepki gösterdi. Ancak Hollanda'da sağ ve muhafazakar partiler İsrail katliamlarını desteklediklerinden ötürü, bu ülkenin dışişleri bakanlığı, F-35 parçalarının İsrail'e yollanmasına onay verdi.

Hollanda yasaları, sevkiyatın Hollanda politikalarına aykırı olması durumunda hükümetin duruma müdahale etmesine olanak tanıyor. Hollanda, 2004-2020 yılları arasında İsrail'e askerî sistem ihraç iznini 29 kez reddetmişti. 
 
F-35 parçalarına ilişkin son talep, ülke basınındaki haberlere göre bürokratlar arasında uzun süre tartışıldı. Ancak talebin reddedilmesi halinde hem İsrail hem de ABD ile ilişkilerin zarar görebileceği görüşü öne çıkınca bu 'özel teslimata' onay verildi.
 
 
İsrail, envanterindeki 50 adet F-35 savaş uçağın ek olarak Amerikan Lockheed Martin şirketinden 25 uçak daha almak için sipariş vermişti. 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan sevkiyat sonunda İsrail'in elindeki F-35 sayısı 75'e ulaşacak. 3 milyar dolara mâl olacak bu satın alım, ABD ordusunun İsrail'e yönelik askerî yardım paketi kapsamında finanse ediliyor.
 
Siyonistlerin Hollanda'dan yüklü miktarda F-35 yedek parçası tedarik ederek stok yapması, önümüzdeki dönemde ABD desteğiyle işgal hamlelerini sürdüreceğine ilişkin net bir işaret oldu.