Bilecik ilinin Söğüt ilçesindeki Gübretaş'a ait olan saha içerisinde 3,5 milyon onsluk altın kaynağı bulunmuştu. Toplamda 6 milyar dolarlık değere sahip olan altın kaynağı, yabancı ülkelerin basınlarına haber konusu oldu.

PEK ÇOK ÜLKENİN GSYİH'SİNDEN DAHA BÜYÜK ALTIN REZERVİ

Gübretaş sahası içinde tespit edilen altın kaynağı için, "Büyüklüğü pek çok ülkenin GSYİH'sinden büyük." sözleri kullanıldı. Söz konusu haberde, Maldivler'deki 4,87 milyar dolar ve Liberya'nın 3,29 milyar dolar hacmindeki GSYİH'nin Türkiye'de 6 milyar dolar civarında olduğu bilgisine yer verildi. Bu ekonomilerin, Türkiye'de yer alan hazineden çok daha az olduğuna dikkat çekildi.

ALTIN MADENLERİ ÖNÜMÜZDEKİ 2 YIL İÇİNDE ÇIKARILACAK

Dünyada yer alan sayılı maden alanlarından biri olarak adını tarihe yazılması beklenen altın rezervinin, tamamen yerli ve milli kaynaklar vasıtasıyla ve Tarım Kredi ve Gübretaş iş birliği ile Maden A.Ş tarafından önümüzdeki 2 yıl içinde çıkarılması için harekete geçilecek.

BİLECİK HALKI ALTIN REZERVİNDEN MEMNUN

Bilecik halkı, Söğüt ilçesindeki Gübretaş'a ait olan sahada bulunan 3,5 milyon onsluk altın kaynağını büyük bir memnuniyetle karşıladı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bilecik Valisi Bilal Şentürk, keşfedilen rezervin çok önemli olduğuna dikkat çekerek Bilecik'teki maden çeşitliliğinin de altını çizdi.

Koronavirüsle mücadele döneminde yüzleri güldürdü

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı da, tüm dünya gibi Türkiye'nin de yeni tip koronavirüse (Kovid-19 veya Covid-19) karşı bir mücadele verdiği sırada gelen sevindirici altın keşfe haberi ile yüzlerinin güldüğünü söyledi.