Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'den yola çıkan ve Çin'e doğru ilerleyen ilk ihracat treniyle ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

Karaismailoğlu, trenin şu an Kayseri'ye varmak üzere olduğunu belirterek, "Yarın itibariyle Türkiye'den çıkış yapacak ve Çin'e doğru 12 gün boyunca devam edecek olan yolculuğunu sürdürecek." ifadelerine yer verdi.

 

11 ADET DEMİRYOLU BAKIM ARACI İMALATI SÜRÜYOR

Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketi'nin (TÜRASAŞ) bugün Eskişehir, Sivas ve Sakarya olacak şekilde toplamda 3 bölge müdürlüğü halinde, demir yolu sektörü içinde 100 yılı aşan bir tecrübeyle ve 4 bine yakın insan gücü ile Türkiye'nin raylı sistemler sektöründeki en büyük temsilcisi olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "İhracata yönelik 11 adet demiryolu bakım aracındaki imalat sürecini gerçekleştirmeye devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

2021 YILINDA SERİ ÜRETİME BAŞLIYORUZ

Milli Elektrikli Tren Seti üretimine başlandığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, "2020'nin ilk yarısında 2 adet setin prototipi raylara indirildi. Bu setin 2021 yılından itibaren seri üretimine başlayacağız. TÜRASAŞ firmasının 2021'de protoip imalatını yapacağı en gerekli ve en güzel projelerden biri ise Milli Banliyö Tren Seti." açıklamasında bulundu.

225 kilometre hıza sahip hızlı tren projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, saatte 225 kilometre hıza sahip olan hızlı tren projesinin de tasarım çalışmalarının önümüzdeki yıl da devam edeceğini açıkladı.