Türkiye'deki bor madenlerinden üretimi yapılan 'Boron' adlı temizlik ürünleri markası, piyasada bulunan bütün ürünlere 'damping' yaptırdı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bor pazarının lideri Eti Maden tarafından geliştirilen Boron marka temizlik ürünlerine koyulan fiyat etiketlerinin, piyasadaki rakiplerin fiyatlarına doğrudan etki ettiğini belirtti. 2 sene öncesinde kadar 40 TL'ye varan fiyatlarla satılan deterjanların, Boron'un piyasaya girmesinin ardından 24,90 TL'ye kadar gerilediği ifade edildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet'in kendisine yönelttiği gündemle alakalı sorulara yanıt verdi.

BORON PİYASADAKİ FİYATLARIN DÜŞMESİNE SEBEP OLDU

Boron'un piyasaya girmesinden sonra piyasada bulunan rakiplerine damping yaptırdığını ifade eden Bakan Dönmez, "Bakan Dönmez, Eti Maden'in, 25 Ocak 2019 tarihidne artık herkesin bildiği ve satın aldığı Boron markasının temizlik ürünlerini piyasaya sürdüğünü belirtti. 

Boron markasının, henüz iki yılını doldurmadan, temizlik ürünleri alanında yüzde 8 oranına kadar pazar payına ulaştığına dikkat çeken Dönmez, bundan daha önemlisinin, Boron markasının piyasadaki fiyatlara etki etmesi faktörü olduğunu belirtti. Deterjan fiyatlarının 2018 yılında 40 TL'den satıldığını söyleyen Dönmez, Boron'un piyasaya olan etkisiyle fiyatların 25 TL bandına kadar çekildiğini ifade etti.