Edinburgh Napier University’de gerçekleştirilen konferansa, Türkiye’yi temsilen Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Firdevs Karahan, İstanbul Aydın Üniversitesi Global Eğitim ve Ortaklıklar Direktör Yardımcısı ve EURIE Konferans Koordinatörü Ayşe Deniz Özkan ve British Council Yükseköğretim Program Müdürü Ali Murat Güçlü katıldı.

Bu sene ‘Ölçeklenebilir ve Sürdürülebilir Uluslararasılaşma ve Ulusötesi Eğitim’ başlığında gerçekleşen Derin Diyaloglar, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir uluslararasılaşma ve ulusötesi eğitim stratejilerini tartışmak ve keşfetmek üzere 30’un üzerinde ülkeden 75 yükseköğretim temsilcisi, rektör, rektör yardımcısı ve uzmanı bir araya getirdi. Etkinlik, katılımcıların iyi uygulamaları paylaşmaları, fikir alışverişinde bulunmaları ve uluslararasılaşma ve ulusötesi eğitim alanlarında ortaya çıkan eğilimleri ve zorlukları tartışmaları için eşsiz bir platform sağladı. 

Derin Diyaloglar’da Türkiye’yi temsilen heyette yer alan British Council Yükseköğretim Program Müdürü Ali Murat Güçlü, şunları söyledi: “British Council olarak, Türkiye’den yükseköğretim kurumlarına ve temsilcilerine ortaklıklar kurabilecekleri uluslararası platformlar sağlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Birleşik Krallık ve Türkiye yükseköğretim kurumlarının, yükseköğretimde bilim ve araştırma alanlarında kurdukları güçlü ortaklıkların devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yükseköğretimde ulusötesi eğitim ortaklıkları (Transnational Education - TNE), bu ortaklık modellerinin çeşitlenmesi için farklı metotları içeriyor. Edinburgh’ta gerçekleşen bu büyük etkinlikte, Türkiye’yi Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Firdevs Karahan ve İstanbul Aydın Üniversitesi Global Eğitim ve Ortaklıklar Direktör Yardımcısı ve EURIE Konferans Koordinatörü Ayşe Deniz Özkan ile temsil ettik. Onlarca yeni insan tanımak, Birleşik Krallık üniversiteleri, akademisyenleri, alan uzmanları ile bir hafta geçirmek ve ulusötesi eğitim ortaklık modelleri hakkında deneyimleri dinlemek değerli bir tecrübe oldu.”