2020 yılınındaki son Kabine Toplantısı, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat başkanlık etti. Toplantının ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Erdoğan, alınan kararları bir bir açıkladı.

ANLAŞMAYA İMZALAR ATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar arasında, Türkiye ve İngiltere ile imzalanan serbest ticaret anlaşması da vardı. Başkan Erdoğan, İngiltere ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına gelindiğine dikkat çekerek imzaların bugün atılacağını bildirmişti.

Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgınının mutasyonlarından doğal belirsizliklerin ağırlaşarak devam ettiğini açıklayan Erdoğan, Türkiye'nin de her alanda  salgın sürecini başarılı bir şekilde yürüten ülkeler arasında kendine yer bulduğunun altını çizdi.

MİLLETE AKTARILAN NAKİT DESTEĞİ 45,5 MİLYAR TL

Geçtiğimiz toplantıda, 1 milyon 240 bin esnafa 5 milyar TL'lik destek ödemesi yapılacağını paylaştıklarını anımsatan Erdoğan, millete aktarılan nakit miktarının da 45,5 milyar TL olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin ihracatının 25 Aralık 2020 tarihinden itibaren bu yılın hedeflerinin üzerine çıkıp 166 milyar dolara ulaştığını söyleyen Erdoğan, bu vesileyle dış ticaret açısından önemli bir gelişmeyi paylaşmak istediğini dile getirdi.

İNGİLTERE İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma takviminin Perşembe günü başlayacağını söyleyen Erdoğan, yapılan uzun müzakerelerin ardından İngiltere ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına gelindiğini söyledi. Erdoğan'ın bildirdiğine göre, AB'den ayrılmaya hazırlanan İngiltere ile olan serbest ticaret anlaşması bugün imzalanacak.