Türkiye'nin kardeş ülke Azerbaycan ile olan iş birliği pekişiyor. Gelen bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve kardeş ülke Azerbaycan'ın Merkez Bankası'nın arasında bir Mutabakat Zaptı'na imzalar atıldı.

MERKEZ BANKALARI ARASINDA MUTABAKAT ZAPTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 14 Aralık 2020 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Azerbaycan Merkez Bankası arasında imzalanan mutabakatın içeriğiyle alakalı bilgi verildi.

MERKEZ BANKACILIĞI KONULARINDAKİ İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK

Buna göre, Türkiye ve Azerbaycan'ın Merkez Bankaları arasındaki Mutabakat Zaptı, 2 ülkenin merkez bankacılığı konularındaki iş birliğinin geliştirilmesi için gereken zeminin hazırlanması üzerine imzalandı.

BAŞKAN ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ topraklarının özgür kılınmasını kutlamak üzere düzenlenen askeri geçit törenine katılmak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmişti. Burada mevkidaşı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha fazla gelişmesi için çalışmalar gerçekleştirileceğinin sinyalini vermişti.