Geçtiğimiz gün düzenlenen "Azadlık Günü" vesilesiyle kardeş ülke Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlık Karabağ'da 44 gün boyunca devam eden savaşın ardından haydut devlet Ermenistan'a karşı kazanılan zaferi kutladı, ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından, şahsı onuruna düzenlenen aile yemeğine katılım gösterdi.

Erdoğan bugün medya temsilcileriyle bir araya gelerek Karabağ zaferini değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FELSEFEMİZ TEK MİLLET, İKİ DEVLETTİR

Azerbaycan'a tarihi bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Karabağ Zaferi'nin, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, "Tek millet, iki devlet ilkesi, Azerbaycan ile olan dayanışmamızın temel bir felsefesidir. Bu birlik ile beraberlik, Karabağ'ın özgürleştirilmesiyle taçlanmıştır." dedi.

KAFKASLARIN TARİHİNDE YENİ BİR SAYFA AÇILDI

Erdoğan, Karabağ'da alınan zaferle Kafkasların tarihinde yeni bir sayfa açılıdğını ve bundan böyle bölgenin tarihi ve yeni bir istikamette şekil alacağına inandığını dile getirdi. Üzerinde çalıştıkları 6'lı platforum herkes adına kazan-kazan imkanı sağlayacak bir girişim olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Ermenistan'ın da bu sürece katılıp olumlu yönde adımlar atması halinde Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinde yepyeni bir sayfa açılabileceğini vurguladı.

Buradan en çok Ermenistan karlı çıkar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni imkanlar doğması halinde burada Ermenistan'ın kazancının da ciddi anlamda artacağını söyleyerek, "Bundan en çok Ermenistan tarafı kazanacaktır." dedi.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE ARASINDA 5 ANLAŞMA İMZALANDI

Azerbaycan-Türkiye arasında imzalanan anlaşamalar ve protokoller şu şekilde; 

BMC AZ Şirketi ile Azerbaycan Otoyolları Devlet Acenteliği Arasında Anlaşma Protokolü 

Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ajansı ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Arasında Mutabakat Zaptı

BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Bakü Ulaşım Başkanlığı Arasında Anlaşma Protokolü

Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında 25 Şubat 2020 Tarihinde Bakü’de İmzalanan Karşılıklı Vize Muafiyetine Dair Anlaşma'ya Getirilen Değişikliklere Dair Protokol

Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Medya Alanında Stratejik İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.