Türk Savunma Sanayi, Türkiye'nin savunma sektöründe zirveyi zorlamasını sağlayacak adımlar atıyor. Türkiye bu senenin ilk 9 ayında havacılık ve savunma sanayisindeki ihracatı 1.5 dolara yükseltti. Bu rakam, 2002'deki 248 milyon doların kat kat üstünde. 

YERLİ SAVUNMA SANAYİSİ'NDE BÜYÜK BAŞARI

Dünya çapında en öneli savunma şirketleri listesinde adı geçen Aselsan, Havelsan, Roketsan, STM, FNSS, BMC ve TUSAŞ, savunma sanayisinde görenleri kıskandıracak adımlar atıyor. Türk Savunma ve Havacılık Sanayi sektörü ihracatı rakamlarına bakıldığı zaman 2020'nin ilk 9 ayında toplamda 1 milyar 521 milyon 396 bin dolar olduğu görülüyor. 

2019 yılına bakıldığında ise tüm yıl boyunca sektördeki ihracat toplamda 2 milyar 740 milyon 988 bin dolar olarak kayıtlara geçmişti. Türkiye, savunma liginde en üst sıralarda yer almayı başarıyor.

YERLİ FÜZE UZAYDAKİ YERİNİ ALDI

Roketsan, adını tarihe yazdıracak bir adım atarak Türkiye'nin uzaya giden ilk roketini üretti ve şu ana kadar yaptığı testler sonucunda 4 adet füzeyi uzaya gönderdi. Şu sıralar 5. füzeyi de uzayla kavuşturmak için gün sayan Türkiye, Rusya, ABD, Çin, Japonya, İsrail, Hindistan ve sayılı Avrupa ülkelerinden sonra listeye iddialı bir giriş yapan Türkiye'nin ilk yerli sonda roketinin 130 kilometrelik irtifaya yükseldiği öğrenildi.