Türkiye ve kardeş ülke Azerbaycan arasında kurulacak olan yeni doğalgaz hattı için iki ülke arasında mutabakat imzalandı. 2 ülkenin enerji bakanları törene katılım gösterdi.

MUTABAKAT ZAPTINA İMZALAR ATILDI

Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Mutabakat Zaptı imza töreninde bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, projenin hayata geçmesi için Gayretli bir şekilde çalışacaklarını ifade etti. Azerbaycan'daki kardeşlerimiz sayesinde gelecek günlere çok daha mutlu bir şekilde baktıklarını ifade eden Dönmez, iki ülke arasında kurulacak olan hattın, Doğu Anadolu Doğal Gaz Ana İletim Hattı'ndan çıkış alacağını ve Iğdır Doğal Gaz Boru Hattı'nın devamına inşa edileceğini açıkladı.

NAHÇIVAN ÖZERK CUMHURİYETİ'NİN DOĞALGAZ İHTİYACI KARŞILANACAK

Türkiye ve Azerbaycan'ın arasında kurulacak olan yeni doğalgaz boru hattı ığdır' ve Nahçıvan arasındakonuşlandırılacak. Doğalgaz hattı sayesinde Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki vatandaşların doğalgaz ihtiyacı giderilecek. Imzalanan mutabakat zaptı kapsamında Türkiye ve Azerbaycan, iki ayrı devlet olarak söz konusu alandaki işbirliğine gereken her türlü desteği vereceğini taahhüt edecek. Söz konusu proje den BOTAŞ ve SOCAR şirketleri sorumlu olacak.