Mısır'dan davet alan Türk Dışişleri Heyeti, siyasi istişarelerde bulunmak amacıyla bugün Kahire'ye gidiyor.

Mısır ve Türkiye tarafından atılan adımlar sayesinde iki ülke arasında seneler sonra yeni bir sayfa açılıyor.

Geçtiğimiz ay canlı bir yayında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır arasında, önce istihbaratlar arasında açılan kanalın, dışişleri bakanlıkları aracılığı ile sürmesi konusu ile ilgili mutabık olunduğunu belirtmişti.

Siyaset ve diplomaside kimi zaman kırgınlıklar olabileceğini fakat ortak niyet konulduktan sonra ilişkilerin daha kolay ilerleyeceğini altını çizen Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek." açıklaması yaptı.

HEYET KAHİRE'YE GİDİYOR
Bu kapsamda Türk heyet, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek amacıyla yola çıkıyor.

Mısır Dışişleri Bakanlığı yapılan bildirimde, siyasi istişarelerin, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza'nın başkanlıklarında yapılacağı ifade edildi.

İKİLİ İLİŞKİLERDE İYİLEŞTİRME
Açıklamada, "İstikşafi görüşmeler iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili seviyede ve bölgesel bağlamda normalleşmesine yol açabilecek gerekli adımlar üstünde odaklanacaktır." ifadesi kullanıldı.

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler, 2013'ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar seviyesinde sürdürülüyor. Bu süreçte iki ülke dışişleri bakanları arasında çeşitli vesilelerle kısa görüşmeler gerçekleştirilirken, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğiyle İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'yle İskenderiye Başkonsolosluğu faaliyetleri sürüyor.