Türkiye Dışişleri Bakan yardımcısı, Mısırlı mevkidaşı ile Kahire'de görüşüyor. 8 sene sonra bir ilk özelliği taşıyan görüşmeden mühim detaylar var.

Türkiye ile Mısır 8 sene aradan sonra ilk kez resmi olarak görüşüyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve beraberindeki heyet, Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Sanad Loza ve beraberindeki heyet ile görüşmek üzere Kahire'ye gitti.

Görüşmelerin ilk gününde Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal’ın başkanlıklarında gerçekleştirileceği kaydedilirken, görüşmelerin ana gündemi teknik düzeyde sınırlı olacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı heyetinin Kahire temasları öncesinde, MİT'ten en üst seviyede bir heyetin Kahire’ye giderek istihbari düzeydeki son görüşmeleri yaptığı öğrenildi. MİT heyetinin, Mısırlı muhatapları ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi amacıyla 6 ana başlıkta anlaştığı belirtildi.

Mısırlı diplomatik çevreler, söz konusu istikşafi görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel bağlamda normalleşmesini sağlayabilecek lüzumlu adımlar üzerinde durulacağını iletti.