ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, Türkiye ve ABD ile olan ilişkilere değindi. Çıkarlar stratejik anlamda ele alındığı zaman Türkiye için NATO ve Batı ilişkilerinin Rusya ile olan ilişkilerden çok daha önemli olduğunu ileri sürdü.

Palmer, çevrimiçi olarak katılım gösterdiği basın toplantısında, ABD'nin "Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası'nı (CAATSA)" değerlendirdi. Türkiye'ye, Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemleri sebebiyle yaptırım uygulanmasına karar verilmişti. 

'ANKARA-WASHINGTON İLİŞKİLERİNİ PEKİŞTİRİYORUZ'

Türkiye ile, Ankara ve Washington ilişkilerinin daha iyi bir konuma gelebilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Palmer, Ankara'nın güvenlik ve savunma alanlarında Rusya ile olan ilişkilerin yanı sıra Batı ülkeleriyle olan ilişkilerin, Türkiye'nin çıkarlarıyla daha fazla örtüştüğünden ötürü, bu ilişkilerin Türkiye için çok daha önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin stratejik anlamdaki bütün çıkarlarının, NATO üyesi olan ülkelerle azami ölçüde sağlam temelli ortaklıklarla kurulmasının gerektiğini belirten Palmer, Türkiye'nin NATO'ya verdiği destek ve katkıların da oldukça değerli olduğunun altını çizdi.