Sosyal medya kullanıcıları, Türksat Kablonet, Türknet, Türk Telekom ve Vodafone internet hizmetlerinde bir aksama yaşandığından şikayetçi olarak tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirince, internet sağlayıcılarının isimleri gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisinin ardından açıklama yapmak zorunda kalan Türk Telekom, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, internet hizmetindeki aksamaların "planlı çalışma" kaynaklı olduğunu ve bu çalışmaların 5 saat boyunca sürmesini beklediklerini duyurdu. Kullanıcılar ise bu planlı çalışmanın daha önceden belirtilmemesine tepki gösterdi.

İNTERNET KESİNTİSİ YAŞANAN İLLER

BBC Türkçe tarafından yapılan haber doğrultusunda Türkiye'de 8 ilde internet kesintisi yaşanacağı belirtildi. Bu iller, İstanbul (Avrupa ve Anadolu yakaları), Samsun, Adıyaman, Sivas, Trabzon, Antalya, Burdur ve Kayseri olarak belirtildi.

Sitede yer alan açıklamada ise daha iyi hizmet verebilmek için altyapı çalışmalarına başlandığı ve bu kapsamda kısa süreli internet kesintisinin yaşanabilme ihtimali olduğu belirtildi.

Bu bilgi neden daha önceden verilmedi?

Sosyal medya kullanıcıları söz konusu internet kesintileriyle ilgili daha önceden bilgi verilmemesine de sert tepki gösterdi. Öte yandan geçtiğimiz ay Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamda, internet hizmetlerinde herhangi bir bakım ve onarım durumu söz konusu olduğunda abonelere 48 saat önceden haber verilmesi gerektiği belirtilmişti.